Братя ограбиха ученик, за да си купят бутонки

Шестокласник измислил плана за престъпление

Двама братя, единият от които шестокласник, бяха осъдени, след като пребили и ограбили ученик. Районният съд в Бяла Слатина им наложи по шест месеца условни присъди.

Петьо и Марсело извършили престъплението през януари 2017 г. Шестокласникът Марсело забелязал, че съученикът му М. М. идва на училище със сребърен ланец. Той започнал да разпитва момчето за грамажа на бижуто, откъдето го е купил и дали не го е страх да го носи. Тъй като имал нужда от 30 лв., за да си купи бутонки за футбол, той споделил с брат си Петьо план как да отнемат ланеца – дал му съвети, какво точно да направят. Измислил и да се инсценира сбиване между тях, за да се отвлече вниманието на жертвата.

На 17 януари Марсело отвел съученика си до парфюмериен магазин, където смятал, че няма камери. Там ги чакал Петьо, който им поискал пари и започнал да ги псува. Двамата братя се сбили, след което Петьо нападнал и М. М. Ударил го два пъти в носа, нахлупил му качулката на якето на главата и дръпнал сребърния ланец от врата му.

Криминалисти бързо разкрили извършителите. След задържането на братята, Петьо предал на полицаите с протокол за доброволно предаване задигнатия ланец. Според експертиза стойността му възлиза на 215 лв. Освен условните присъди, братята имат и тригодишен изпитателен срок. Ако през това време извършат престъпление, ще влязат в затвора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право