Брекзит може да бъде отложен с „няколко седмици“, заяви Андреа Лийдсъм

Снимка: Архив

Брекзит може да бъде забавен с „няколко седмици“, за да може да бъде одобрен от Камарата на общините, каза висш министър, съобщава в. Independent.

Андреа Лийдсъм стана първият топ депутат на Тереза Мей, който публично признава, че Великобритания може би ще трябва да удължи процеса на напускане на Европейския съюз.

Изтъкнатият привърженик на Брекзит настоя, че ще бъде „възможно“ да се остане в блока за кратко време след планираната дата на излизане.

„Можем да приемем законодателството. И по-специално мисля, че въпреки всичко имаме много силни връзки с нашите приятели и съседи от ЕС и съм напълно сигурна, че ако ни трябват няколко допълнителни седмици или нещо такова, това би било осъществимо“каза Лийдсъм пред BBC2.

Лидерът на Камарата на общините направи това твърдение, тъй като Уестминстър остава в безизходица в резултат на историческото поражение на Мей.

Андреа Лийдсъм призова за единство в кабинета, като настоява, че Великобритания все още може да напусне ЕС без сделка в края на март.

„Изцяло съм привързан към премиера. Смятам, че там трябва да лежи колективната отговорност“.

Коментарите идват, когато Филип Хамънд отказва да изключи подаването на оставка, ако Тереза Мей реши да напусне без сделка.

Натискът върху министър-председателя нараства, след като Амбър Ръд също намекна, че може да подаде оставка, за да предпази Тереза Мей от излизане без сделка.

По време на интервю за BBC Амбър Ръд беше три пъти попитана дали ще напусне кабинета.

Тя каза: „На този етап ще се придържам към опитите да убедя правителството да даде възможност за свободен вот. Има много неща и има много нови изменения“.

„Ще трябва да изчакаме и да видим“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят