Британец взе шофьорска книжка след 25 години курсове

След 33 опита, 14 различни инструктори, 85 обучителни курса и около 10 хил. паунда разходи 42-годишният Кристиан Уайтли-Мейсън вече има шофьорска книжка, пише „Дейли Мирър“.

Мейсън е управител на старчески дом в Южен Йоркшир, популярен активист за правата на хомусексуалистите в родния си град, а вече е и световна сензация с опитите си да шофира.

"Не мога да повярвам, че най-накрая минах изпита след толкова години", казва той. "Още съм в шок!" За първи път той се явил на шофьорски изпит през 1992г.

"Имах 56 урока с първия си инструктор. На края на курса той ми каза да се предам, защото никога няма да мога да мина", разказва Мейсън.

Общата сметка за шофьорските му курсовете надхвърля стойността на съвременен и запазен автомобил втора ръка на британския пазар. Донякъде е и късметлия, че се е родил на Острова, защото подобно начинание с толкова провалени изпити в Германия би му струвало над 60 хиляди евро.

Въпреки, че има книжка, британецът все още не може да кара кола без придружител, нито да паркира.

Кристиан подхожда отговорно към шофирането, като е сложил на колата си голям стикер тип "Млад шофьор" и е решил да ползва услугите на инструктор до себе си още известно време, за да може всички в Северна Англия да се чувстват безопасно на пътя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл