Британка беше убита в Нигерия след отвличане

Британски добровлец и нигериец бяха убити, след като бяха отвлечени заедно с още 3-ма други при нападение над станция за отдих в Нигерия. Това съобщи Fox News.

Властите от кралството съобщиха в неделя, че 29-годишната Фей Мууни е била простреляна, когато въоръжен мъж е нападнал почивния комплекс Kajuru Castle в провинция Кадуна, северната част на Централна Нигерия.

Мууни е работила като комуникационен специалист за доброволческата група „Корпус на милостта” и е била един от 12-те туристи пътуващи до Кадна от Лагос, по думите на говорителят на Кадунската полиция, Якубу Сабо. Убитата, която е живяла в Нигерия почти 2 години, е била на парти преди трагичния инцидент.

„Фей беше отдаден комуникационнен специалист, който работи с „Корпуса на милостта” почти 2 години, като посвети времето си, за да донесе промяна в Нигерия. Тя поддържаше нашите екипи и общностти, с които работим, за да разкаже техните истории, оставили отпечатък”, казаха от групата.

Сабо каза на полицията, че са били отвлечени още 3-ма души, но не съобщи подробностти около тяхната националност. Служителите на реда не са заявили името на другия загинал. Тепърва се идентифицират и похитителите.

Северна Нигерия дълго време страда от насилие от страна на ислямистки бунтовници, свързани с Боко Харам и ИДИЛ, в допълнение към сблъсъците между фермери и овчари, при които са загинали стотици.

По-рано този месец американски турист и нейният сафари-водач бяха отвлечени в Уганда, в Националния парк „Кралица Елизабет”. По-късно бяха открити живи в Конго, където похитителите им ги бяха отвели. Те искаха 500 000 долара откуп, който властите в Уганда твърдят, че е не бил платен, но туроператорът е казал, че парите са били платени , за да се подсигури освобождаването на американската гражданка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят