Британската полиция е арестувала шестима души по време на антитерористични операции 

Снимка: Архив

Британската полиция съобщава, че е арестувала шестима души по време на антитерористични операции в централната част на Англия и в Лондон. Четирима души са били задържани в Дерби, един в Бъртън на река Трент, а жена е била задържана в Лондон по подозрение, че са подготвяли терористичен акт, предаде Ройтерс.

Всички те са задържани по подозрения, че планират терористични нападения в навечерието на Коледните празници. Данните все още са оскъдни. От полицията съобщиха, че арестуваните са на възраст между 22 и 36 години. Те освен това дадоха уверения на разтревожените граждани в местата, където са извършени арестите, че ще бъдат надлежно охранявани и ги призоваха да предоставят повече информация за арестуваните, ако разполагат с такава.

„Признаваме, че местните могат да имат притеснения в резултат на тези арести и местната полиция ще е на линия , за да говори с тези, които имат притеснения“, пише в заявление на звеното за борба срещу тероризма на британската полиция.

„Бихме помолили хората да останат бдителни, но да не се притесняват. Ще сме благодарни за помощ, подкрепа и разбиране от местните хора“, пише още там.

Нивото на заплаха от терористични нападения във Великобритания е много високо. Миналата седмица шефът на външното разузнаване заяви, че „Ислямска държава“ използва ситуацията в Сирия, за да подготвя терористични актове срещу Великобритания и нейните западни съюзници.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа