Британската MAG подаде оферта за летище София

Документи внесоха Тони Лаван, директор по специални проекти, MAG и Донгуен Ю, директор на BCEG за Великобритания.

Участва в консорциум с китайци

Най-голямата летищна група Manchester Airports Group (MAG) подаде оферта в тръжната процедура за отдаване на концесия на летище София за следващите 35 години, съобщиха от компанията. Тя ще участва в консорциум с китайския строителен гигант BCEG.

Както обещахме миналата година, MAG подаде официалната си оферта в тръжната процедура по отдаване на концесия на летище София. Това е вълнуващ момент за нас, защото наистина вярваме, че летище София има огромен потенциал да осигури по-голяма свързаност на София. Това на свой ред ще стимулира допълнителен икономически растеж и увеличаване на туризма за цяла България, коментира Андрю Харисън, изпълнителен директор по летищни услуги на MAG.

Според него тази концесионна процедура ще бъде от огромна полза за България като цяло и заяви увереност, че заедно с BCEG са подготвили изключителна оферта.

Предложението на англо-китайския консорциум към българското правителство съдържа сериозни планове за развитие и реконструкция на съществуващите терминали на летището, както и дизайни за напълно нов Терминал 3, който в завършен вид ще превърне софийското летище в напълно отговарящо за водеща европейска столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции