Британските туристи са стрували на Кипър повече от 5 млн. евро

Британските туристи, лъжливо твърдящи, че са получили хранително натравяне, за да получат „лесни пари“, са стрували на хотелиерската индустрия на Кипър повече от пет милиона евро за последните пет години, пише Cyprus Mail.

Коментарите на Кипърската хотелиерска асоциация са публикувани в един ден с началото на кампанията на Британските туристически агенти „Спрете измамите с болестите“, подчертавайки, че от 2013 г. „има повече от 500% увеличаване на исковете за компенсация за разболяване по време на ваканции с десетки хиляди такива от миналата година“.

„И въпреки това, по време на същия език, действителните равнища на болести в курортите остава стабилна и проблемът е единствено свързан с британските туристи. Доказателството предполага, че много от тези твърдения може би са преувеличени или лъжливи“, смятат от Кипърската хотелиерска асоциация. Нейният директор Захариас Йоанидис заяви, че проблемът се състои в това, че хотелите получават лоша репутация, дори и когато не е имало причинена вреда.

„През последните две години лъжливите твърдения за хранително натравяне са стрували на хотелите в Кипър повече от 5 млн. евро“, посочи Йоанидис. Сумата е искана от туристите от туристическите оператори , които на свой ред плащат по-малко на хотелите. „Това е организирано престъпление, което се случва по цял Кипър. Ничии други туристи не правят така. Само и единствено британците“, добави експертът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа