Британският министър на търговията: България ще играе много важна роля в Брекзит

България ще играе много важна роля в процеса на напускане на Европейския съюз от Великобритания. Това заяви британският министър на търговията Грег Хендс по БНТ. Той участва в неформалната среща на министрите на търговията в София.

"България е председател на Съвета на ЕС в период, който е изключително важен за вземането на решения за бъдещето на търговските отношения между ЕС и Великобритания. В деня, след като Великобритания напусне, тя ще е един от най-големите търговски партньори на ЕС, почти колкото САЩ, по-голям от Китай, Индия и Япония. Освен това ние сме осмият по големина търговски партньор на страната ви, ето защо България ще има много важна роля", обясни Хендс.

Стремим се да постигнем всеобхватно споразумение за свободна търговия между ЕС и Обединеното кралство. Това би означавало стокообменът ни да е възможно най-безпроблемен - такава е нашата цел и би трябвало да е и на ЕС. Да не забравяме - обемът на тази търговия е огромен и ЕС се радва на много, много голям търговски излишък с Обединеното кралство, така че постигането на добро споразумение е в интерес и на двете страни, каза още британският министър на търговията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа