Британското правителство обяви мерки за противодействие на престъпността

Британското министерство на вътрешните работи обяви днес мерки за противодействие на престъпността, по-специално нападенията с нож и с киселина, в контекста на увеличаващия се брой на убийствата в столицата, предаде Франс прес.

Убийствата в Лондон са се увеличили с 40 % през последните три години. За първи път броят на убийствата в британската столица е надвишил тези в Ню Йорк, извършени през февруари и март.

Правителството обяви днес, че възнамерява да обяви за криминално престъпление притежанието на корозивни вещества на обществено място, да забрани продажбата на киселини на непълнолетни, както и доставянето по домовете на ножове, купени в интернет.

Освен това правителството иска да обяви обществено допитване за увеличаване правата на полицията да извършва проверки на самоличността, а също и да може да конфискуват киселина, пренасяна от лица без уважителни причини.

Проектозакон, който ще бъде представен след няколко седмици, предвижда да се обяви за незаконно притежанието на хладно оръжие, вдъхновено от филмите на ужасите, както и американски боксове. Проектът се вписва в стратегия за борба с престъпността, която ще бъде представена утре от правителството.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа