Бритни Спиърс: Принцесата на попа

Жената, която може да направи 30 лицеви опори - запечатано във видеоклип в инстаграм; девицата, която рязко измени на тийнейджърския си имидж и се опита да заприлича на Мадона от най-скандалните й години; певицата, която издава тава по никое време - когато всички веят бански на морето и на никого за нищо не му пука. Тази забавно дразнеща особа е Бритни Спиърс. Деветият й албум, озаглавен Glory ("Слава"), ще бъде пуснат на 26 август, като части от него вече прокапват през глобалната мрежа. Той ще бъде в две версии - детска, цензурирана, и нецензурирана.

В четвъртък официално излезе и третото парче от албума - Clumsy ("Непохватно"). Clumsy, Bangin’ all over this bedroom, C-clumsy, c-clumsy, Bangin’ all over this bedroom ("непохватно се шъбаме из цялата стая"). Клубно звучене, вятърничав текст и повтарящият се рефрен Clumsy - песента не изневерява на стила на Спиърс, нито говори за някаква драстична промяна в творчеството й. Трябва да се признае, че гласът й е във форма и звучи невероятно добре. Тя използва и височините, и низините му в почти целия си диапазон - твърди се, че е от 3 октави и два тона. (За сравнение, гласът на Йълдъз Ибрахимова обхваща 4 октави). Обикновено основните критики срещу Спиърс са, че използва прекалено много Auto-Tune за изглаждане на несъвършенствата в гласа си - нещо като фотошоп за снимките.

За последните 18 г. Бритни претърпя невероятни преображения. Сладкото момиченце от The New Mickey Mouse Club (1993 и 1994 г.) порасна и се превърна в 16-годишна сексапилна Лолитка. През 1999 г., когато излезе първият й албум Baby One More Time, Бритни стана звезда. Имиджът й беше изграден около аурата на нейната невинност. Поп принцесата се беше зарекла да се пази чиста до първата брачна нощ. Но през 2003 г. "девствената" Спиърс си призна, че не е напълно недокосната от мъжки ръце. Оказа се, че малката сладурана е пропила алкохол на 13 г. - малко след като е започнала да се снима в детското тв шоу, а за първи път е спала с момче на 14. На 15 вече е употребявала наркотици.

Почти веднага след това драстично премина през образа на уличница, към този на откровена позатлъстяла повлекана по времето, когато Бритни - майка на две деца, пиеше и се дрогираше на провала.

Първата й сериозна връзка е с Джъстин Тимбърлейк, с когото се познават от деца актьори в шоуто The New Mickey Mouse Club. Отношенията им продължават 4 г. Следва кратка заигравка с Колин Фарел, с когото папараци успяват да я заснемат в страстна целувка.

Има два брака. Единият е плод на пиянска приумица в Лас Вегас с приятеля й от детинство Джейсън Александър. Бракът просъществува 55 часа - толкова е било нужно на младоженците да изтрезнеят и да осъзнаят, че малко са се объркали. Вторият й брак е малко по-продължителен. Спиърс се омъжва за танцьора Кевин Федерлайн, с когото успява да се задържи няколко години. Към края отношенията им се обтягат и Бритни излиза извън контрол. Пие и се дрогира. В крайна сметка се развеждат. Следващият мистър Спиърс е фотографът Аднан Галиб. Връзката им продължава по-малко от година.

През ноември 2007 г. Бритни е приета в психиатрична клиника, където се лекува от наркотичната си зависимост. Днес тя е в добро здравословно състояние и се грижи задецата си. В момента певицата се е взела в ръце. Тялото й изглежда перфектно, тренира редовно и себеотдайнорепетира.

Бритни Джийн Спиърс, американска поп певица, е родена на 2 декември 1981 г. От петгодишна се подготвя за певческата си кариера. На 11 е приета сред малките звезди в детското шоу The New Mickey Mouse Club, където е заедно с Кристина Агилера и Джъстин Тимбърлейк. Бритни е една от най-продаваните певици за всички времена с над 100 млн. продадени копия на албуми и 98 млн. сингли. Влиза в Книгата с рекордите на Гинес като най-успялата 17-годишна звезда в историята на поп музиката с първия си албум Baby One More Time. Рекордни продажби има и втората й тава Ooops - I Did It Again.

ДРУГИТЕ ЗА НЕЯ

Като летя, слушам нейните п64-2есни

Понеже ме е страх от самолети, всеки път, когато летя, слушам Бритни Спиърс. Не защото съм й голяма фенка. А понеже не мисля, че съдбата ми е да умра, докато слушам албум на Бритни Спиърс.

Меган Фокс

Обичах я до смърт

Влюбихме се от пръв64-7 поглед. И изведнъж се оказах участник в сапунка, която се разиграва пред очите на целия свят. Три месеца по-късно тя ми предложи по време на един полет. Бях изненадан колко нормална беше, момиче, което цени семейството и така нататък. Същевременно и не съвсем невинна, така да се каже. Изведнъж се озовах с 50 папараци по следите си и моментално изтрезнях. Харчехме с широки пръсти. За първи път не се безпокоях как ще си платя вноската на колата. Животът ни течеше на убийствено бързи обороти, а аз я обичах до смърт. Когато през 2006 г. ми поиска развод, това беше гръм от ясно небе. За съжаление можех само да наблюдавам отдалеч как тя пропада.

Кевин Федърлайн, бивш съпруг на Бритни и баща на двете им деца

 

Плод на агресивната развлекателна индустрия

64-3На 19 повечето младежи още не са започнали работа. А на тази възраст Бритни вече е на върха на кариерата си. Докато другите малки момиченца са лепили плакати на звезди по стените си, самата Бритни е била на тези плакати. Тя е формирана с агресивните методи на американската развлекателна индустрия.

 

Журналистката от "Обзървър" Барбара Елън

 

 

Разпознавам се в нея

 

64-4Тя е артист, на чийто талант се възхищавам. Откривам в нея аспекти, по които си приличаме. Разпознавам в Бритни себе си такава, каквато бях в началото на кариерата си.

 

 

 

 

Мадона

 

Тя е най-провокативната

Без нея развлекателната индустрия не б64-5и била същата. Тя ни научи - всички нас, да сме безстрашни. Тя е най-провокативната изпълнителка на нашето време.

 

 

 

 

Лейди Гага

 

Има нещо във външния й вид

Принципно не си падам много 64-6по певиците, по-интересни са ми мъжете. Малко са жените изпълнителки, които следя, но Бритни Спиърс някак си ми е интересна. Има нещо в начина, по който пее, а може би най-вече във външния й вид. Видеото към парчето й Toxic е много вдъхновяващо.

 

 

Лана Дел Рей

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица