Броени часове остават до запалването на коледните светлини в Благоевград

Броени часове остават до началото на тържествената програма за запалването на коледните светлини в Благоевград.

Днес, в 18.30 часа, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, заедно с децата на Благоевград, Дядо Коледа и Снежанка ще запалят символично хилядите светлини на елхата на площад „Георги Измирлиев“, съобщиха от общината.

По традиция, церемонията по запалването на светлините ще започне с шествие, което ще тръгне в 18.15 часа от Съдебната палата. Празничното шествие, ще стигне до площад „Георги Измирлиев“, където на специално построена сцена, жители и гости ще посрещнат водещата Мария Силвестър, която ще се погрижи за доброто настроение на благоевградчани. Децата на Благоевград ще зарадват присъстващите с познати и любими изпълнения до пристигането на самия Дядо Коледа.

Много изненади и празнични предизвикателства очакват публиката, а организаторите от Община Благоевград обещават и тази година да бъде магично. Със символичното запалване светлините на града, се поставя началото и на богатия от събития Коледен фестивал, който тази година се преминава под мотото „Следвай звездата, озари пътя!“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони