Броиха 300 000 долара за нов Mustang без емблема

Билярдна топка на скоростния лост

2019 Mustang Bullitt

Плътен масленозелен цвят, по-малко хромирани детайли, липсваща емблема на решетката, билярдна топка на скоростния лост и 25 конски сили повече. Това са някои от отличителните характеристики на специалната серия Ford Mustang Bullitt, лансирана по повод 50-ата годишнина от създаването на култовия филм „Булит“. В него знаменитият актьор и състезател Стив Макуин играе ролята на детектив Франк Булит, който участва в луда автомобилна гонка по улиците на Сан Франциско в предследване на убийци. Маккуин сам изпълнява каскадите зад волана на зелен Mustang GT V8 от 1968 г. с мощност 325 коня в 11-минутната гонитба, смятана за еталон в заснемането на екшън с коли.

2019 Mustang Bullitt

Новият модел на Ford прилича на Mustang-а от филма - същия зелен цвят, същата бяла топка за билярд вместо ръкохватка на скоростния лост на 6-степенната предавателна кутия и отново фрапиращата решетка без емблема. Липсват всякакви спойлери, стикери и допълнителни декорации, каквито сме свикнали да виждаме при специалните серии. В случая тяхното отсъствие прави колата по-ефектна, защото наподобява поразително на детективския Mustang на лейтенант Франк Булит. Открояват се само червените спирачни апарати Brembo зад 19-инчовите джанти, както и надписа Bullitt на мястото на кръглата емблема под капака на багажника. Моделът е оборудван със спортни седалки Recaro и нов LCD дисплей, който останалите варианти на Mustang ще получат по-късно през годината.

26-3-6kol

Под дългия преден капак ръмжи 5,0-литров двигател V8 с мощност 475 конски сили и въртящ момент 570 Nm, които осигуряват максимална скорост 262 км/ч. В сравнение със стандартното изпълнение ресурсът е вдигнат с 25 коня чрез прилагане на по-големите всмукателни колектори от тунингования Mustang GT350 Shelby. Те позволяват на големия атмосферен мотор да вдишва по-свободно големи количества въздух, което повишава мощността в комбинация с коригирания софтуер за управление на работата на двигателя.

2019 Mustang Bullitt

Първият екземпляр Ford Mustang Bullitt бе продаден на търг за 300 000 долара. Парите са предназначени за училището за проблематични младежи, което е завършил самият Стив Макуин. Специалната серия е предназначена изцяло за американските потребители, за които легендарният актьор и неговият не по-малко славен автомобил са издигнати в култ.

2019 Mustang Bullitt

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили