Броят на жертвите от изригването на вулкана в Нова Зеландия достигна 16 души

Броят на загиналите при вулканичното изригване на Бял остров в Нова Зеландия се увеличи до 16 души, предава TACC, като се позовава на The New Zealand Herald.

Един от ранените в следствие от изригването, който беше транспортиран в клиника в австралийския щат Южен Уелс е починал по-рано. Държавната полиция потвърди тази информация. От своя страна полицията в Нова Зеландия съобщи, че двама души остават в неизвестност.

На 9 декември изригна вулканът, разположен на новозеландския Бял остров. По данни на полицията, в момента на изригването в околността и на острова са се намирали общо 47 души, сред които новозеландци, както и туристи от Австралия, Великобритания, САЩ, Китай и Малайзия. Първоначално беше обявено, че жертвите от самото изригване са девет души. В последствие в спасителните операции бяха открити още шест тела.

Най-малко 29 души са ранени, като те са настанени в болници в Нова Зеландия и Австралия. Състоянието на 11 от тях остава критично. Трима души са били изписани от болниците.

На Бял остров се намира единственият активен вулкан в Нова Зеландия. Предишното изригване на вулкана беше в края на 2012 г. и началото на 2013 г. Мястото е туристическа дестинация и е един от най-посещаваните вулканични острови в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят