Броят патроните на осъден за убийството на родителите си полицай от 1991 г. насам

Венцислав Караджов обжалва доживотната си присъда пред Пловдивския апелативен съд

Патроните за учебна стрелба, които осъденият за убийството на родителите си бивш полицай Венцислав Караджов е получавал, ще бъдат проследени един по един още от постъпването му в МВР през 1991 г. досега. Това реши Пловдивският апелативен съд по искане на столичиня адвокат Васил Василев, който се присъедини към защитата на осъдения на първа инстанция на доживотен затвор служител на МВР.

Важността на въпросните патрони идва от факта, че точно с такива боеприпаси на 15 май 2016 г. са застреляни Цветан и Божура Караджови. Преки доказателства по делото няма – нито очевидци, нито уличаващи Караджов записи от камери, не е намерен и пистолетът, но патроните с които са убити двамата Караджови, са произведени през 80-те години в „Арсенал“ - Казанлък. Боеприпаси от тези партиди никога не са били продавани в магазинната мрежа, но са зачислявани на МВР за учебни стрелби и сега ще се проверява имал ли е Караджов възможност да си задели от тях.

По делото ще се издирва и торба с флашки от записи на камери както от района на къщата, в която е извършено убийството, така и около тогавашното жилище на полицая. Според защитата му по време на разследването са събрани записи от много камери с продължителност 10 часа, но като доказателства по делото са приобщени само много малка част от тях.

Следващото заседание по делото е на 21 май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право