БСП: АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на търговска марка

БСП внесе в ЦИК доказтелства за собствеността на марката „Коалиция за България”.

Името на коалицията е познато, утвърдено и в цялото общество се свързва 20 г, единствено и само с БСП, а търговската марка „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" е собственост и принадлежи на "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ", съобщават от "Позитано" 20.

Съгласно закона, това включва правото на притежателя й да я използва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово съгласие да използват.

Желанието на АБВ да регистрират коалиция със същото наименование има за цел единствено да въведе в заблуждение и да доведе до объркване на избирателите, които ще гласуват в престоящите избори за Европейски парламент. Това е нарушение на основните принципи за справедлив изборен процес, съгласно Изборния кодекс на страната, и следователно не трябва имитираща коалиция да бъде регистрирана в ЦИК.

Припомняме, че „Коалиция за България“ е създадена през 1999 г. от БСП и други по-малки, идейно близки партии. До 2014 г. „Коалиция за България” е участвала във всички проведени избори - Парламентарни избори (2001 г., 2005 г., 2009 г.); Президентски избори (2001 г., 2006 г.); избори за Европейски парламент (2007г., 2011 г., 2014 г.); Местни избори (2003 г., 2007 г., 2011 г.) и в стотици нови и частични избори, извън редовните местни.

Обръщаме внимание, че с регистрацията на „Коалиция за България” за участие в изборите за ЕП ще бъдат нарушени редица закони на страната - в това число Изборният кодекс, Законът за политическите партии, Законът за защита на конкуренцията, Наказателният кодекс, Законът за марките и географските означения и редица Европейски нормативни актове.

ЦИК трябва да се съобрази с изложените аргументи и българското законодателство и не трябва да допуска до регистрация коалиция от партии с наименование „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ” за участие в изборите за членове на Европейския парламент през май 2019 г.

Обявяваме се категорично против подобен род практика за разрушаване на демократичността и опорочаваща изборния процес. Ще защитаваме праватa си пред съда, всички международни органи и институции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България