БСП: Без политически чадър за депутата от ГЕРБ, уличен в данъчни измами

ПП ГЕРБ винаги е декларирала готовността си за борба с корупцията, контрабандата и данъчните измами. От НАП признаха, че милиарди левове е сумата на ревизионните актове, с които са открити злоупотреби с ДДС. До момента обаче няма данни събираемостта на данъците, чрез борба с измамите, да се е увеличила, Това говори, че ГЕРБ не изпълняват поетите ангажименти към избирателите си и няма реални данни за борба със сивия сектор. Тези пари са жизнено необходими за сфери като здравеопазване, образование, социална политика и преодоляване на неравенствата. Всичко това изглежда абсурдно и крайно притеснително на фона на твърденията на министъра на финансите Владислав Горанов, който в края на миналата седмица призна, че битката на министерството със злоупотребите с ДДС е ежедневна, каза Николай Бошкилов, БСП.

Министър Горанов каза също, че финансовото министерство е предприело много законови промени, свързани с намаляване на възможността нелоялни и некоректни търговци да избягват плащането на ДДС, прехвърляйки собствеността на малоимотни граждани, премахвайки възможността на държавата да си събере приходите.

Факт е, че обявените мерки не сработват и не водят до желания резултат, тези пари не влизат в хазната. Не е тайна за никого, че делата за мащабно източване на ДДС и други данъци обикновено завършват срещу неизвестен извършител.

Един от фрапиращите случаи на измама с ДДС стана обществено известен чрез медиите в Благоевград. Малко преди да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ-Гоце Делчев, народният представител Димитър Гамишев е прехвърлил фирмата си „Гамишев – НКБ“ ЕООД на „Файнест Асошиътс“ ЕООД. Нещо повече – твърди се, че „Файнест Асошиътс“ ЕООД е фирма с 2 лева капитал, регистрирана в Ловеч, ул. „Шипка“ – 5А. Данните в Търговския регистър показват, че на същия адрес са регистрирани общо 23 фирми! Освен това, поне десет, ако не и повече от фирмите, са длъжници на НАП с големи суми! До момента „Гамишев - НКБ“ ЕООД фигурира в списъка на големите длъжници на НАП, който няма имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни мерки. Фирмата дължи на хазната близо 200 хиляди лева и е добавена в позорния списък на НАП. За нас е пълна загадка как е осъществено вписването на продажбата на фирмата в Агенцията по вписвания, след като тя е сред големите длъжници в страната.

Народният представител Димитър Гамишев от ПП ГЕРБ олицетворява лицемерната политика на ГЕРБ, ако си член на ПП ГЕРБ, можеш да не плащаш данъци, да извършваш контрабанда, да пренасяш суджуци и да овладяваш областни центрове. Това порочно разбиране за правна политика от страна на ГЕРБ е основната причина България да бъде сочена като най-корумпираната страна членка на ЕС и да не бъде приета в Шенген и Еврозоната. За нас е неприемливо да има политически чадъри над народни представители от ПП ГЕРБ, които не спазват закона.

Настояваме ръководството на ПП ГЕРБ да вземе това решение, относно случая на Димитър Гамишев, което да отговаря на интересите на българските граждани. Когато се твърди, че борбата с корупцията и контрабандата е реална и липсват милиарди левове от държавната хазна, а се декларира, че ще се предприемат сериозни мерки това да се промени, първото, което трябва да се направи от управляващите от ГЕРБ е да погледнат в собствената си градина и да изкоренят плевелите от нея!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика