БСП вдига двойно парите на своите

Деница Златева става вице на Нинова

Пленумът с анализ на служебното правителство

Партийните структури на БСП ще имат двойно увеличение на средствата от “Позитано” 20. Това ще е едно от предложенията на лидера на БСП Корнелия Нинова, което ще бъде гласувано на заседанието на Националния съвет на партията тази неделя. От миналата година те получават по 2,40 лв. за всеки глас вместо по 1,20. Освен че заради добрите резултати на изборите местните централи ще имат повече средства, в неделя ще бъде гласувано ново увеличение от 10 стотинки и сумата вече ще е 2,50 за всеки глас за БСП от последните избори.

Пленумът на социалистите ще направи и анализ на работата на служебното правителство.

Сигурно е, че служебният вицепремиер по председателството Деница Златева няма да се връща в президентството. А ще стане зам.-председател на БСП и отново ще поеме международните връзки на партията. До момента вице на Нинова е само Стефан Данаилов. От Изпълнителното бюро ще излязат 5-6 членове, които са депутати. Едновременно в бюрото и в пленарната зала обаче ще останат Валери Жаблянов, който е зам.-председател на НС, както и Кирил Добрев и Драгомир Стойнев. Пловдив и Варна ще имат задължително свои представители, като мястото на Георги Гергов ще бъде заето от Атанаска Пенева.

Варна остава без представителство

Кметове влизат на „Позитано“ 20

Промените в състава на Изпълнителното бюро на БСП предвещават напрегнато заседание на “Позитано” 20. Това коментираха пред “Труд” членове на Националния съвет на БСП. Най-сериозен отпор готвел депутатът Красимир Янков, който в момента е член на ръководството. Но ще бъде изкаран от Изпълнителното бюро. Така, за разлика от Пловдив, социалистите от Варна щели да останат без представителство. Регионалният принцип обаче ще бъде компенсиран от включването на знакови за левицата кметове като Владимир Москов (Гоце Делчев) и Румен Гунински (Правец).

#

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика