БСП внася вота на недоверие в началото на следващата седмица

В първите дни на следващата седмица ще внесем в парламента вота на недоверие към кабинета „Борисов 3". Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков пред журналисти в парламента.

„Взехме решението за внасяне на вот на недоверие в събота. В момента нашите здравни специалисти работят по мотивите, които ще са готови до края на седмицата“, обясни Зарков.

По думите му БСП няма да прави консултации. По-рано лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че социалистите не са търсили ДПС по тази тема.

„Ще внесем ясни мотиви, ще внесем и нашата алтернатива за друг вид система на здравеопазване и всеки, който се разпознае в тях, е добре дошъл да ни подкрепи“, обясни той.

Според Зарков вотът ще е успешен, ако стане ясно, че ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване, а вместо това предлагат да се наливат пари в една система, която всички констатират, че е пробита. "Успешен ще е вот, в който ясно прозвучи, че има път напред, че има друга алтернатива. Математическите изчисления не ни интересуват“, добави депутатът.

На въпрос дали БСП ще предложи свой модел за здравна реформа, Зарков заяви, че такъв вече е предложен в проекта „Визия за България“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика