БСП внася сама вота на недоверие

Депутатите от БСП ще внесат вота на недоверие срещу правителството в областта на здравеопазването идната седмица, но няма да търсят консултации с другите парламентарни групи. Това стана ясно от изявлението на зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” Крум Зарков в парламента.

“Ще внесем ясни мотиви. Ще внесем и нашата алтернатива за друг вид система, за друг вид здравеопазване и всеки, който се разпознае в тях, е добре дошъл да ги подкрепи”, каза още Зарков. Според него успешен ще е вот, в който стане ясно, че ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване, а вместо това предлагат да се наливат пари в една система, която всички констатират, че е пробита.

“Успешен ще е вот, в който ясно прозвучи, че има път напред, че има друга алтернатива. Математическите изчисления не ни интересуват”, посочи зам.-председателят на ПГ на БСП. “Решението за внасяне на вот на недоверие е взето в събота и здравните специалисти работят по мотивите, които ще са готови до края на седмицата. Следващата седмица, в първите дни, ще го внесем в НС”, заяви Крум Зарков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика