БСП входира писмо за Бенчев, че не ги представлява в общинския съвет

Ако обаче не си подаде оставката - ще има ли група на социалистите в ОС?

БСП Бургас входира писмо в общинския съвет, според което Бенчо Бенчев не ги представлява в местния парламент, и като съветник, и като заместник председател. Това решиха във вторник бургаските общински съветници- социалисти. Следобед те се събраха да умуват в централата си на ул. "Фердинансова" в морския град. Някои от тях не са съгласни с острото отношение на лидерката на партията Корнелия Нинова към Бенчев, която го заклейми заради засечката му с Очите в хотел "Рамада".

"Това е официалната ни позиция, която лидерката ни посочи- че трябва да подаде оставка. Иначе, смятам, че той е правил добро на всички, не само на БСП, но и на всички хора, които са били в някаква нужда и са го молили за помощ. Но разбира се в тази ситуация, той вече няма друг изход. Трябва да подаде оставка. Такава е европейската практика. Правилото в политиката е "Не дружи с лоши хора", макар че може би избързахме с тотално разграничение от него" каза съветник от групата на БСП.

В партията коментират още, че сега големият въпрос е как ще съществува групата съветници, защото за да има група трябва да са поне петима, колкото са в момента. Но ако Бенчев не си подаде оставката, въпреки че го призовават, тогава следващия след него в листата на социалистите, не може да влезе и остават четирима от БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика