БСП взе на прицел Томислав Дончев, обяви схема "батко и братко" в Габрово

Последните дни получихме над 70 сигнала от цялата страна за груби нарушения - шуробаджанащина, кадруване, разпределяне на общински средства и обществени поръчки. Това обяви на брифинг в парламента зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Жельо Бойчев.

„Даваме тази пресконференция днес провокирани от призива на г-н Борисов, който каза, че искат да бъдат изяснени всички подобни случаи“, каза Жельо Бойчев.

 

Колежката му Кристина Сидорова показа схема с назначения на брата на Томислав Дончев - Момчил Дончев, в Габрово. "В Габрово моделът „батко и братко“ е в сила от няколко години", заяви тя. По думите й той е назначен за управител на общинско звено „Озеленяване“, без конкурс и без критерии.

„Братът на Цветомир Михов, областен координатор на ГЕРБ, от година и половина не работи в габровската болница, но не му пречи да бъде част от Съвета на директорите. Кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова са председател на ОИК и РИК в Габрово, а съпругът й е юрисконсулт на Здравната каса“, каза тя. Съученичка на жената на Цветомир Михов е назначена за областен управител на Габрово, а нейният съпруг е директор на ОДМВР – Габрово, обясни още Сидорова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика