БСП иска от Радев ревизия на НСО, поръчали кола за 1 млн. лева

БСП ще предложи на новоизбрания президент Румен Радев да направи ревизия на Националната служба за охрана (НСО), веднага след  встъпването си в длъжност.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след заседание на Изпълнителното бюро на левицата. Преди дни журналистическо разследване разкри, че скъпи джипове на горските стопанства се използват от гардовете на властта и лично от премиера.

Според социалистите, през последния месец след като премиерът подаде оставката на правителството има ръст на обществените поръчки и продажбата на имоти.

"Започна засилена продажба на имоти на занижени цени, назначават се членове на политическите кабинети в администрацията, поръчват се нови коли за НСО, изпращат се посланици", коментира Нинова и призова това да спре.

Тя също така информира, че са поръчани още две луксозни коли за НСО, едната от които на цена над 1 млн. лева.

„Да влезе Сметната палата в президентството и да провери тази служба“, настоя лидерът на БСП и припомни, че бюджетът й отново се увеличава. „По време на приемането на закона за НСО ние бяхме против и напуснахме зала, т.е. последователни сме в исканията си“, каза Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика