БСП: Към Бузлуджа не водят магистрали, а идеали

Силвия Стойчева: Свободата, справедливостта и хуманизмът не са буренясали фрази, а са част от нас

„Към Бузлуджа не водят магистрали и няма да водят. Към Бузлуджа всеки извървява своята пътека сам, не тласкан от някой, а със собствените си крачки и с мисълта, че свободата, справедливостта и хуманизмът не са буренясали фрази, а са част от нас, част са от идеите на нашите предци и бихме искали да бъдат такива и за нашите деца“, заяви пред събралите се  60 000 на връх Бузлуджа председателят на БСП-Самоков Силвия Стойчева.

Тя бе категорична, че Бузлуджа е съсредоточие на усилията на социалистите да бъдат на страната на хората и пътят им към човека, и воля да бъдат единни.

Емануил Манолов: Единението означава равен шанс на всички

“Силата, която ни давате всички вие на Историческата поляна, ни задължава да бъдем отговорни към думите си и към паметта на това място”, заяви кметът на Павликени Емануил Манолов. Той припомни, че когато е поел управлението на града, е поел ангажимент да работи за това- всички хора да имат спокойствие, сигурност и справедливост. „Шест години по-късно, съм сигурен, че в Павликени се дава равен шанс на всички - на тези, които искат да се образоват; да работят, да се развиват, да отглеждат децата си или да се радват на достойни старини. Осигурихме и достъп до социалните системи: образование, здравеопазване, социални грижи“, заяви той. „Така разбирам аз единението - когато се дава равен шанс на всички. След днешния събор трябва да си тръгнем оттук с още по – голям оптимизъм и още по-непреклонна вяра в силата на лявата идея. БСП е устояла 126 години като партия! Със сърца като нашите, ще устои още векове!“, заключи Емануил Манолов.

Владимир Александров: Можем да постигнем всичко заедно, единни за България, която обичаме

„126 години един идеал е жив, а фактът, че тук има толкова много млади хора, дава надежда, че БСП и лявото ще ги има още поне 126 години“, заяви общинският съветник от община Етрополе Владимир Александров. „БСП е способна да създава качествен продукт, дори и ако това налага радикална промяна.  БСП може и ще поеме следващото управление на България, защото е принципна, последователна и отговорна партия! А членовете й са интелигентни, борбени и упорити хора. БСП е партията, която е готова да подкрепи можещите, да помогне на нуждаещите се и да даде вяра на блуждаещите и подкрепа на нуждаещите се. A ние можем, защото сме единни. Единни за България, която обичаме!“- заключи Владимир Александров

Стоян Мирчев: Искат да ни откраднат историята и паметниците, но те са в самите нас

„Сърцата ни ни доведоха отново тук, на Историческата поляна. Искат да ни откраднат историята и да оставят нашите паметници да се рушат. Ние няма да го позволим. Те си мислят, че като се рушат паметниците, изчезва и нашата памет, но нашата памет сме всички ние, всички социалисти, всички, които вярват в лявата идея.“ Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Стоян Мирчев.

„Ние от ПГ на БСП ще се борим всеки ден за единна България, за България, която искаме и заслужаваме. Сигурен съм, че скоро ще спечелим, защото на наша страна е истината и всички вие“, заключи Стоян Мирчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика