БСП можела да ползва марката "Коалиция за България" само за търговски цели

ЦИК отрязала с 13 на 6 гласа във вторник претенциите на БСП за регистрация с името "Коалиция за България" за предстоящите европейски избори. Това съобщи на пресконференция проф. Георги Кючуков, председател на областната организация на АБВ във Варна и член на Изпълнителното бюро на партията.

Според него БСП е подала заявление за марката в патентното ведомство на 29 юни м.г. и на 1 април е получила правата за нея, но само за търговски цели.

"Партията на Нинова може да използва марката върху 42 артикула. Сред тях са гравирани благородни метали и техните сплави, бижутерия, скъпоценни и полускъпоценни камъни, часовници и хронометрични уредби, домакински или кухненски прибори и съдове, сервизи и прибори за хранене - с изключение на вилици, ножове и лъжици, върху текстил и заместители на текстил, спално бельо, завеси, синтетика, върху облекло, обувки, шапки и принадлежности за глава, върху дантели и бродерии", изброи проф. Кючуков.

Според него конфронтацията в лявото пространство щеше да бъде смешна, ако не беше тъжна. "Вместо да използва удобно подадената топка с всички скандали в ГЕРБ ръководството на БСП реши да насочи всичките си усилия срещу нашата коалиция. Госпожа Нинова се уплаши да забие тази високо вдигната топка в полето на ГЕРБ, вероятно с опасението, че може да удари някой от бившите си съпартийци от СДС", коментира проф. Кючуков. Той подчерта, че БСП не е опонент на АБВ и новото обединение, а е конкурент в лявото пространство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика