БСП наема охрана за похитения общински съветник

Областният шеф на БСП Иво Лилов

Областното ръководство на БСП във Враца наема гардове за общинския съветник в Борован Пламен Христов, съобщи председателят на областния съвет Иво Лилов. Причината е палежът на гаража на Христов, извършен тази нощ. Охраната ще бъде осигурена, за да се чувства спокойно семейството му. По-рано днес народният представител Иван Иванов съобщи в парламента, че Христов е бил обект на продължителни заплахи.

МВР съобщи за палежа в информационния си бюлетин без да споменава кой е бил обект на посегателството.

На извънредната пресконференция Лилов обясни, че според него причината за палежа е обстоятелството, че по късно днес Христов е трябвало да издигне кандидатурата на колегата си Петър Станев за председател на общинския съвет в Борован. Избирането на Станев било подкрепено от общинските съветници от местната коалиция. След снощната случка Христов обаче заявил категорично, че няма да направи номинацията и при всички направени положения ще гласува „въздържал се“.

"Снощният акт е опит за сплашване и намеса при формирането на мнозинство в общинския съвет. Тъй като ГЕРБ имат 5 гласа, чрез атаката срещу Пламен Петров се цели да се парира изборът на председател на общинския съвет", смята Станев. Народният представител Анастас Попдимитров заяви, че е поискал среща с директора на областната дирекция на МВР Янко Янколов, за да каже какви мерки ще предприеме за разкриването на престъплението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика