БСП нямат морално право да говорят за сектор „Сигурност“, заяви Цветанов

Снимка: Денислав Стойчев

БСП нямат морално право да говорят за сектор „Сигурност“ - президентът и опозицията не могат да са алтеранатива на управлението. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание.

„Когато говорим за тема сигурност, нека знаят, че те нямат никакво морално право да се изказват по тема "Сигурност". Когато беше първият управленски мандат на премиера „Борисов“, колко бяха отвличанията, убийствата, нивата на контрабанда, които се осъществяваха под вещото ръководство на тогавашното управление на БСП“, каза Цветанов.

Президентът Радев използва всяка една възможност, за да се позиционира чисто политически,  каза още Цветанов. „За пореден път той доказа, че е президентът на БСП. Това, което се случва като позиция на БСП и позиция на президента Радев го отдалечава от конституционните му правомощия да бъде обединител на нацията. Ние не знаем какво ще прави президентът Радев след четири години, когато му изтече мандата, но ние знаем, че ние отново ще носим отговорност за решенията, които трябва да се взимат.

"Обединени патриоти" и ГЕРБ са отговорни партии, които имат своята история. Те са се явявали на всички национални избори досега и са имали възможността да получат обществената подкрепа от българските избиратели“, каза Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика