БСП прави протест срещу шоковото поскъпване на питейната вода в Сливен

БСП в Сливен организира протест срещу шоковото поскъпване на питейната вода в Сливенска област, което бе въведено от 1 октомври. Социалистите канят гражданите да се присъединят към протеста, който ще се състои по обяд на 8 декември пред сградата на "В и К" в областния град.

От 1 октомври кубик вода в Сливен стана 2,04 лева. Увеличението е драстично за малките населени места в областта, които се снабдяват с питейна вода по гравитачен път, без използване на помпени станции и разходи на ток. В тези селища досега плащаха 60-70 стотинки за кубик, а сега - около 1,70 лева или с близо 160 процента повече. Най-големи недоволства има в планинските села в Сливенска и Твърдишка община. Хората негодуват не само заради поскъпването, а и заради това, че от "В и К" не са извършвали никакви ремонти на 50-годишните водопроводи.

Цената от 2,04 лева е единна за цялата Сливенска област съгласно последните промени в закона. Разликата с новата цена, която заплащат в малките населени места, идва от това, че не се начисляват суми за канализация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика