БСП призова за преразглеждане на бюджета на Варна

Апел за свикване на спешна сесия на местния парламент, на която да бъде преразгледан общинския бюджет за 2020 г. отправи към местната власт БСП-Варна. Социалистите посочват, че има възможности част от разходите в размер на почти половин милиард лева да бъдат пренасочени към здравеопазването, икономиката и социалната сфера след ревизия на приоритетите, заложени в бюджета.

БСП-Варна настоява да бъдат осигурени допълнителни стимули на работещите в общинските лечебни заведения и да се предприемат мерки в подкрепа на малкия и среден бизнес чрез преразглеждане на такси, данъци и наредби, което би довело да запазване на работни места.

"Сега е моментът да докажем на нашите съграждани, че наистина мислим за тях и работим за тях. Общинският съвет е този, който може да подкрепи икономическата стабилност на Варна, като подпомогне гражданите, фирмите и частния сектор. Това е напълно възможно с преразглеждане на общинските разходи, съкращаването на част от тях и преструктурирането им, съобразно новите приоритети, наложени от кризисната ситуация", коментира председателят на БСП-Варна, Борислав Гуцанов.

Той посочи, че пари могат да бъдат пренасочени от инфраструктурни проекти и публични разходи, които могат да останат на заден план. "Важно е да се подпомогне общинската икономика, като не малка част от икономиката на града ни. Ако не се погрижим, това ще донесе изключително тежки последици за всеки един варненец", допълни Гуцанов, който очаква сесия на общинския съвет да бъде свикана до седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България