БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Лидерът на БСП - София Калоян Паргов, народни представители от БСП от столицата и общински съветници от групата на социалистите в СОС ще отбележат Деня на защитника на Отечеството - национален празник на Русия. На 21 февруари, петък, в 10,00 часа те ще поднесат венци и цветя на Паметника на Съветската армия, съобщиха от пресцентъра на партията.

А малко по-късно - в 10,30 часа - ще присъстват на отбелязването на Деня на защитника на Отечеството и на Паметника на съветския воин - костница на загиналите в Отечествената война, който се намира на столичния бул. "Черни връх" в район "Лозенец". Това събитие е организирано от общинския съветник от групата на "БСП за България" и председател на социалистите в "Лозенец" Николай Велчев.

В Русия отбелязват Деня на защитника на Отечеството на всеки 23-ти февруари. Този празник датира от 1922 година, когато се е наричал Ден на Червената армия. В този ден празнични мероприятия се провеждат в цялата страна. В Москва той започва с полагане сутринта на венци и цветя на мемориалния комплекс "Гробът на неизвестния войник" край Кремълската стена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика