БСП събира подкрепа за партийна промяна

Одобрението е от проведените досега местни конференции

Корнелия Нинова води по номинации за водач на листи в София

Предложените промени в БСП, които ще бъдат разгледани на предстоящия конгрес тази седмица, срещат подкрепа на проведените досега конференции на районите организации на партията.

“Над 50 общински конференции на БСП по места имаше на 27 януари, 28 януари и 29 януари. По време на заседанията имат одобрение за предлаганите от ръководството промени в партията. Подкрепя се намаляването на броя на коалиционните партньори, както и въвеждането на лимит от 12 години за народните представители. На места има и предложение най-много 8 години да е престоят на избраните от БСП в парламента”, съобщиха от левицата.

Оттам допълват, че добре се приема и прекият избор на председател на партията, но тече дискусия как да бъде сменян човекът на този пост - пак ли от цялата формация или от конгрес.

В същото време от столичната организация на социалистите съобщиха,че най-много номинации за водачи на листи в София имат председателят Корнелия Нинова, местният лидер Калоян Паргов и доскорошният народен представител Жельо Бойчев. Следва ги професор Стефан Данаилов. Предстои да се проведат още 11 районни конференции в дните до градската конференция на БСП в София, която ще бъде на 11 февруари.

На нея ще се гласува подредбата на листите в 23-ти, 24-ти и 25-и МИР. По традиция председателят на формацията винаги влиза от листата на софийския 25 многомандатен избирателен район. Все още не е ясно дали Корнелия Нинова ще наруши този партиен обичай, като приеме да води списък в друг района на града или в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика