БСП ще иска оставката на Владислав Горанов заради партийните субсидии

Социалистите били готови да върнат надписаните пари

След като БСП официално обяви, че ще се завърне утре в парламента, Драгомир Стойнев заяви на брифинг пред централата на партията, че левицата ще поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов заради раздадените неправомерно партийни субсидии.

„БСП смята да търси отговорност на министър Горанов за този акт, защото това е единствено по негова вина. Отговорност се търси като се иска оставката на министъра за неправомерно изхарчени средства”, каза той.

Стойнев обяви, че БСП са готови да върнат допълнително получените пари от субсидиите. "Готови сме да върнем тези средства, но вината е изцяло на Министерство на финансите и на управляващите, защото този закон е по тяхно предложение гласуван. Законът е ясен и в държавния бюджет ясно е записано, че един глас се заплаща 11 лв", каза още той.

Внесеният вчера законопроект на МС обаче не предвижда партиите да връщат пари, а да им бъдат приспадани от следващите траншове. А практиката е далеч преди Горанов да стане министър - още от 2002 г., откакто държавата субсидира основните политически формации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика