БТЛ Индъстрийз с иновации на VIII Конгрес по физикална и рехабилитационна медицина 2017

Рехабилитацията е изключително важна част и етап от възстановителния процес и достигането до желаното физическо здраве. Това е и причината тя да става все по-главен фокус и тема на обсъждане и в по-тесни дискусии, и по време на международни медицински конференции и форуми. Темата ще залегне и в тазгодишното осмо издание на едно от най-големите медицински събития случващи се у нас – Конгресът по физикална и рехабилитационна медицина.

Събитието ще се проведе под наслов „Рехабилитацията днес – от класическа медицина до върховите технологии“ от 26 до 29 октомври, в Riu Pravets Golf&Spa Resort, гр. Правец. Както и в предишни години, очаква се четиридневната конференция с активно международно участие да бъде поле за изява и дискусия на най-новите и последните иновации и разработки в медицината.

Конгресът се огранизира по инициатива на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация и ще бъде открит официално на 26 октомври /четвъртък/ от 17:00. Веднага след това присъстващите ще имат възможност да вземат участие в кръгла маса на тема „Проблеми в областта на медицинската рехабилитация и пътища за преодоляването им“.

Лекционният панел е разделен между дните 27 и 28 октомври, а програмата предвижда няколко научни сесии, пресконференция, събрание, както и официални вечери и церемонии. Четиридневното събитие ще разгледа теми като роботизираната рехабилитация, вария и рехабилитацията в областите на неврологията, ортопедията, травматологията и ревматологията.

Акцент от лекционния панел в единия ден ще бъде презентацията на лекарите д-р Конукчиева (специалист по физикална и рехабилитационна медицина) и д-р Минев (специалист нервни болести) на тема „Клинични приложения с BTL-6000 Super Inductive System”. Участниците ще имат възможност да наблюдават и научат повече за ползите на иновативната технология за провеждане на високоинтензивна магнитотерапия.

Уредът е разработка на една от водещите компании в сферата на производството и търговията на иновативна медицинска апаратура – БТЛ Индъстрийз. За поредна година компанията ще бъде генерален спонсор на събитието, а участниците ще могат да се запознаят и с други физиотерапевтични апарати от високотехнологичното портфолио на фирмата на изложбената площ – ет. 1, щанд 1.

Повече информация за събитието и неговата програма може да намерите тук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве