Бум на кражбите в Столипиново, арестът на Шесто РУ-Пловдив отесня

Снимка: Архив

Арестът на Шесто РУ на МВР-Пловдив отесня заради бум на кражбите през последните дни, в които са замесени жители на ромския квартал „Столипиново” в източната част на града под тепетата.  Две момчета, откраднали с взлом 200 лева от магазин в “Столипиново”, са били разкрити в рамките на проведено разследване.

Тийнейджърите, които са а 17 и 16 години, се оказали стари познайници на служителите на реда от Шесто РУ-Пловдив, което от 2 дни има нов началник в лицето на Николай Кирков, оглавявал досега Областната дирекция на МВР-Стара Загора . Материалите по образуваното досъдебно производство са внесени в Районна прокуратура-Пловдив. На 17-годишния, който е и осъждан, е постановена мярка “задържане под стража” за срок до 72 часа, а работата по случая продължава разследващ полицай от Шесто РУ-Пловдив.  В него междувременно бил доведен и 17-годишен извършител на грабеж. Мярката спрямо него е взета след събрани доказателства, че е нападнал в гръб 28-годишна жена и издърпал дамската й чанта с мобилен телефон, 30 лева и лични документи.   Пред разследващите тийнейджърът направил самопризнания, намерени и иззети са част от откраднатите вещи. След доклад на случая  в Районната прокуратура, на младия пловдивчанин е повдигнато обвинение за извършеното престъпление.

За броени часове криминалистите на Шесто РУ на МВР-Пловдив задържаха и автора на домова кражба от апартамент на бул. “Източен”, от който чрез отключване били задигнати лаптоп, 70 лева и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство и в хода на издирвателните действия било установено, че посегателството е дело на 37-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Пловдив. С полицейска заповед той бил задържан за срок до 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право