Бум на сватбите край морето

Има заявки за бракосъчетания във Варна за есента на 2018

Въпреки старата българска традиция да се вдигат сватби след Димитровден, когато се налее виното, във Варна бракосъчетанията вървят нон стоп. 2017 се очертава рекордна година с младоженци. Само до средата на октомври под венчило са минали над 1200 двойки, колкото за цялата предходна година, каза за "Труд" Янна Иванова от "Радостни обреди " в морската столица.

За догодина вече са постъпили заявки чак за октомври и ноември. Има тенденция все повече млади хора да сключват брак пред тези със съвместно съжителство без параф, коментира тя. Но и възрастни двойки не им отстъпват-78-годишен мъж е казал заветното "да" на изгората си в Ритуалната зала. Подписи за вечна вярност са поставили и много смесени двойки, най-много от Турция, Германия , Франция, Англия и Русия. Над 30 са изнесените ритуали предимно на брега на морето, в градина и по-малко на яхта. Младоженци вдигат сватби, облечени в строителни гащеризони , рокерски дрехи или като приказни герои. Англичанин и българка, както и техните кумове, са се венчали в наши национални носии. На морския бряг се ожени това лято Румънеца от известното рап-дуо "Румънеца и Енчев", футболистът от "Черно море" Стефан Станчев. А пожарникарят Илиян и съпругата му Йоана дариха събраните средства от сватбата си на деца на пострадали и загинали служители в МВР.

Модерните все още цветове при венчавките тази година си остават класическото бяло, кралско синьо, циклама и цвят невен. А за догодина палитрата в облекла и интериора ще е предимно от канарско жълто, тюркоазено и дръзко червено, казват фешън експертите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони