Бум на строителството в Община Горна Оряховица

Бум на строителството отчитат в Община Горна Оряховица. 114 строителни разрешения са издадени през изминалата година от кметската администрация в железничарския град. За сравнение през 2016 г. те са били 93.

Според главния архитект на Общината Аталия Братованова освен в Горна Оряховица, активност за нови градежи  има и в селата Първомайци и Поликраище. Тези селища са най-големите в общината. През миналата година се е  активизирало строителството и в село Правда, където има издадени разрешения за 4 къщи. През 2017 г. строителни разрешения са издадени за саниране на 11 блока, на  ОУ „Отец Паисий“, както и за разширения на сладкарски цехове, на автосервизи, за изграждане на навеси, на цех за бетонни изделия, на магазини и кафенета. Много от обектите, които предстои да се развиват са собственост на известни местни фирми. Разрешение за изграждане на сервизна база и търговска сграда е дадено и за бект с близо 1600 м2 разгъната площ.

„Разрешения са издадени още за разширение на кабелни мрежи, кръговото кръстовище в центъра на града, изграждане на канализационна мрежа, на електронно-съобщителна мрежа на „Цифрови системи“ – Варна, както и за обекти за газификация в Горна Оряховица и др. През миналата година в експлоатация са въведени 56 обекта, докато през 2016-та те са били 39. Сред тях са цех за кожи в Първомайци, фирмен сервиз за нафтови помпи в Горна Оряховица, автомивка в квартал „Калтинец“, складова база, навес за гуми , лекарски и стоматологични кабинети, салон за красота и др.”, информират от общинската управа в Горна Оряховица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България