Бунтарката Били Айлиш - откритието на 2019 г.

Тя е първият артист, роден в 21 век с №1 песен

Въпреки че още не е пълнолетна, изпълнителката се радва на милиони фенове и сериозни постижения в класациите

Били Айлиш е най-новото попълнение към отбора на звездите в поп музиката. Младата изпълнителка, определяна като бунтарка заради нетрадиционния си стил на пеене и обличане, е най-голямото музикално откритие през 2019 година. Доказателство за успеха й е фактът, че вече е заемала първата позиция в най-престижната музикална класация на света Billboard Hot 100. Освен това е спрягана за един от най-силните претенденти за спечелване на най-важните категории на предстоящите награди “Грами” догодина, а именно “Албум на годината”, “Песен на годината” и “Запис на годината”.

Възходът на 17-годишната Били Айлиш до голямата слава е пример за твърдението, че с талант и упоритост можеш да спечелиш много. Първите й опити в музиката идват през 2016 година, когато издава песента Ocean Eyes в интернет платформата Soundcloud. Там тя започва да трупа немалка фен база, която осигурява първоначално скромен, но продължителен успех на компилацията Don't Smile At Me (2017 г.), продуцирала разпознаваемата песен Bellyache.

Стилът на пеене на младата бунтарка е изключително нетрадиционен. В по-голямата част от музиката си тя използваха техниката на шептене върху електро-поп бийт. Още по-впечатляващ е фактът, че музиката на Айлиш е създадена почти изцяло от самата нея и брат й, в неговото студио. Тя казва, че с текстовете си иска да каже “нещо интересно, с дълбок смисъл и да провокира разговори”.

Най-големият й успех до този момент идва с появата на дебютния й албум When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (“Къде отиваме, когато заспим?”, б. а.) (Аниматор Мюзик/Universal Music Group) през март тази година. Той покори класациите в Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Чехия, Дания, Холандия, Финландия, Гърция, Нова Зеландия, Норвегия, Португалия, Швеция, Обединеното Кралство, САЩ и други. Към момента е един от най-продаваните албуми в целия свят.

Били Айлиш е първият пример за изпълнител, който пробива на световно ниво, благодарение единствено на популярността си в интернет. Чрез платформите за слушане на музика безплатно в мрежата като Spotify, Apple Music и Youtube тя съумява да ангажира огромна група от хора с музиката си. Благодарение на нейните фенове, които популяризират музиката й сред други потребители в интернет, тя придоби огромна слава, простираща се извън онлайн пространството.

Хитът Bad Guy, който е включен в дебютния албум на младата певица, я нареди до “ветерани” в поп музиката като Тейлър Суифт и Ариана Гранде. Песента стигна до върха на впечатляващите 14 класации. С нея Били Айлиш стана първата и единствен до този момент изпълнител с №1 песен в САЩ, роден през 21. век - рождената дата на певицата е 18 декември, 2001 година.

 

Без нейно съгласие

Германско списание я „съблече и роботизира”

Възмути се в социалните мрежи

Били Айлиш изригна срещу германското списание Nylon, след като на корицата си те поставиха нейна роботизирана версия.

Броят на изданието е посветен на новите звезди, които променят правилата на това какво означава да си поп звезда. Младата певица изрази възмущението си от образа в социалните мрежи.

“Никой не се е свързал с мен или човек от моя екип за този материал. Нямахме представа, че се подготвя такова нещо. Как могат да вземат моя снимка и да ме направят полугола. Това не е реално! Аз съм на 17 г.

Дори и ако идеята на кадъра е била да се направи моя “роботизирана” версия, не съм давала съгласието си за това по никакъв начин!”, написа изпълнителката в социалните мрежи и допълни, че е още по-възмутена от факта, че са я направили плешива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл