Бургазлии ще посрещат Нова година на брега, като в Копакабана

Морският парк в Бургас се изпълни с народ през почивните дни. Разходка край вълните и топлите слънчеви лъчи продължават да са най-желани от жители и гости на морския град.

"Времето е топло, водата е над 10 градуса, което не се е случвало от години насам", разказаха морски спасители, излезли да нагледат вишките си. Те споделиха, че с нетърпение чакат Йордановден, защото всички се стягат да се хвърлят за кръста в топлото море.

Нещо повече, мнозина разкриха, че ще посрещнат Новата година на брега, както било в Бразилия, и по- конкретно в прословутия квартал на Рио де Жанейро- Копакабана, известен с 4-километровия си прекрасен плаж.

В необичайно топлото време, по брега работят всички капани и е пълно с риба. Рибена чорба и карагьоз на скара са хитовете по масите на насядалите край вълните.

Клубът на моржовете има сборен пункт всяка сутрин, а членовете му са традиционна атракция за разхождащите се по алеите хора. В тези дни, всички си правят снимки и до паметника на Петьо Пандира, знаменития зевзек- гларус на Бургас, който стои до другия символ на града - Мостика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони