Бургаски ученици искат да стават криминалисти и антитерористи

Постъпването и възможностите за кариерно развитие в системата на МВР обсъдиха на среща с ученици от Бургаската професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов”, експерти от ОД на МВР- Веселина Тодорова и Цветелина Рандева.

В детайли бяха разгледани възможностите за кандидатстване във вътрешното ведомство- след завършено средно образование и след придобиване на бакалавърска или магистърска степен, съобщи Цветелина Рандева. Интерес сред младежите от бургаския Електротехникум са предизвикали позициите в сектор „Специализирани полиецйски сили” при ОДМВР – Бургас, както и в отдел „Криминална полиция”. Учениците се интересували и от възможностите за работа във „Вътрешна сигурност”, както и в екипа за противодействия на бомбения тероризъм.

Часът по професионално ориентиране е дал яснота на подрастващите, че критериите за кандидатстване в „Охранителна” и „Криминална полиция”, се припокриват с изискванията за работа в пожарната, жандармерията и „Гранична полиция”, но съществуват специфични условия, с които изрично трябва да се съобразят, подавайки документите си в обявените конкурси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България