Бургаски ученици се похвалиха с робот, правят снимки "от Луната"

Изключителният физик Теодосий Теодосиев ще прави школа в Бургас

Възпитаници на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" "изпратиха" кмета на Бургас Димитър Николов на Луната. Експерименталната снимка на градоначалника направиха учениците от елитната гимназия в студиото за приложна техника към новия училищен корпус. Учениците показаха и новосъздадения от техни съученици робот "R2D2".

"Кабинетите ни са с ново оборудване, а гимназията ние лицензирана за обучение на IT специалисти. Тук по национална програма учат роботика, програмиране и компютърни науки. Благодарение на кмета училището вече има този нов и модерен корпус", разказа още директорът на ПГЕЕ "Константин Фотинов" Коста Папазов.

В кабинета по физика кметът Димитър Николов се срещна с учителя Теодосий Теодосиев - Тео, който води обучителен семинар пред бургаските преподаватели по физика. Кметът Николов поздрави учителите и физика Тео и допълни, че това негово посещение в Бургас е само началото, тъй като има идея за откриване на специализирана школа по физика с негово участие в морския град.

Учителят Тео пристигна в Бургас,за да запознае бургаските учители по физика с програмата с практическа насоченост, разработена на базата на неговия дългогодишен методически и организационен опит в областта на физиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България