Бургаски хулиган остава в ареста, пробол полицай с нож на Бъдни вечер

Снимка: Архив

Бургаският районен съд остави Николай Далакманов в ареста. Младият мъж бе задържан след инцидент на Бъдни вечер. В центъра на града Далакманов бил спрян от полицаи, за да бъде проверен. Той обаче започнал да се държи непристойно, крещял и ръкомахал с нож срещу служителите на реда. Част от думите му били : „Какво като си полицай!? Тук ме спираш да ме проверяваш в центъра на Бургас”.

Далакманов е стар познайник на полицията. Има предишни ефективни осъждания за побой. От прокуратурата съобщиха, че сегашното му деяние е извършено при условията на опасен рецидив. Това вероятно ще промени обвинението срещу него. Далакманов ще бъде подведен под отговорност, която изисква по-тежко наказание. В момента работното обвинение е за хулиганство.

Името на Далакзманов се свързва още с „Бандата с кирките”. В близкото минало в Бургас бяха зачестили случаите на осъмнали автомобили със забити кирки в предния капак като вид послание към собственика на колата.

Определението за постоянния арест на Далакманов подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Бургас. Ако такова искане бъде внесено, делото ще се гледа на 3 януари догодина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право