Бургас се подготвя за зимата

Осигурени са 1650 тона сол, 150 тона луга, 100 тона пясък и 2000 литра антилед

Представители на Община Бургас, държавни институции и пътноподдържащи фирми обсъдиха готовността за предстоящия зимен сезон. За почистването на улиците и комплексите ще се грижи консорциум "Титан - Бургас". От фирмата са осигурили 1650 тона сол, 150 тона луга, 100 тона пясък и 2000 литра антилед за насипване по пътищата. Общинската пътна мрежа и кварталите пък ще се поддържат от фирма "Чистота" ЕООД, която разполага с 259 тона пясък, 80 тона сол и 32 тона луга.

Комисия от експерти на Община Бургас, ОД на МВР-Бургас и КАТ ще проверява в края ноември изправността на наличната техника на пътноподдържащите фирми. При необходимост, Жандармерията ще осигури допълнителни високопроходими машини, а "Пожарна безопасност и защита на населението" ще осигурява помощ на хора в трудно достъпни места и закъсали в снега автомобили. От Бургаския затвор обещаха отново да съдействат с мобилна група от 20 души лишени от свобода, които да почистват заледените спирки от градския транспорт и тротоарите около тях. Детските и учебните заведения, които се отопляват с локално парно, имат необходимото гориво за отопление през студените месеци.

От EVN съобщиха, че имат три дежурни екипа и възможност за осигуряване на допълнителни екипи, а ВиК имат 7 дежурни екипи в делничните дни и 4 - през почивните. И двете дружества обявиха, че разполагат с високопроходима техника. От РЗИ увериха, че болниците имат необходимите лекарства и медикаменти, заредени за един месец напред.

Центърът за видеонаблюдение на трафика ще следи в реално време пътната обстановка при зимни условия и при необходимост ще изпраща информация на отговорните институции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България