„Бургас Спорт“ триумфираха на Фен Купа 2017 за Бургас и Ямбол

След два дни, посветени на истинския футбол и 64 мача, изиграни без капка фалш, тимът на „Бургас Спорт“ вдигна регионалната Kamenitza Фен Купа 2017 за областите Бургас и Ямбол. Победата осигурява място на шампионите в националните финали на турнира, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември. Там 10-те най-добри отбора от приятели в България ще премерят сили за голямата награда в 15-тото издание на Фен Купа – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

На бургаските шампиони им се наложи да преодолеят редица силни опоненти по пътя към триумфа. В груповата фаза надвиха „Мон Крис“ с 3:1, „Наборите“ с 8:0 и „FC Words“ с 5:3. В осмина-финалите се наложиха над „Пожарна Карнобат“ с 5:1. В четвърт-финалите отстраниха „Милан“ с 4:2, а в полуфиналите победиха „Монтереи“ с 4:3.

Естествено най-оспорван беше финалният мач, който изправи „Бургас Спорт“ срещу отбора на второ място „Черноморец“ (Несебър). Срещата беше изключително зрелищна и класата на двата отбора си пролича още в първите минути. „Бургас Спорт“ откриха резултата с гол на Пламен Крумов след карамбол в наказателното поле. Отговорът на „Черноморец“ не закъсня и само минута по-късно Руслан Господинов изравни. Резултатът остана непроменен до средата на второто полувреме, когато Антон Спасов изпъна мрежата на „Черноморец“ за 2:1. Няколко атаки по-късно рожденикът Миро Косев удвои преднината на „Бургас Спорт“. В последните минути „Черноморец“ успяха да реализират още едно попадение и последният съдийски сигнал дойде при резултат 3:2 за шампионите.

Трети и четвърти в класацията се подредиха „Монтерей“ (Карнобат)“ и „FC Words“ (Бургас). С индивидуални награди бяха отличени Атанас Терзиев от „Черноморец“ – обявен за „Най-добър вратар“ и Мирослав Косев от „Бургас Спорт“ – обявен за „Най-атрактивен състезател“. Почетният приз „Най-спортсменски отбор“ беше присъден на момчетата от „Пожарна Карнобат“, които чрез поведението си на терен се превърнаха в еталон за феърплей. Почти всички представители на отбора са настоящи и бивши пожарникари, които са титулярни участници във всички издания на Kamenitza Фен Купа от самото й основаване през 2003 година.

Много награди спечелиха и посетителите в спортен комплекс „Каменица Арена“, където се проведе седмият регионален кръг на Фен купа 2017. Венцислав Гичев не успя да скрие радостта си, след като беше изтеглен в томбола за оригинална фланелка Joma на националния отбор на България. Отново чрез томбола, късметлията Янислав Гунев от Ямбол се сдоби с високотехнологична GPS Fitness гривна от Telenor, която отмерва крачки, следи сърдечния ритъм, има музикален плеър и редица други екстри. Официалният превозвач на турнира Hyundai също ощастливи стотици от гостите, като им даде възможност да се включат в томбола за професионален двудневен курс за рали пилот.

Следващият шанс за феновете да спечелят награди от игрите на Фен Купа е на 15 и 16 юли, на стадион „Осогово“ в Кюстендил. Там ще се проведат регионалните полуфинали за отборите от Перник, Благоевград и града домакин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена