Бургас ще е пилотен проект за четирилентовите пътища, свързващи го с общините

Ще реализираме идеята на кмета на Бургас Димитър Николов - четирилентови пътища да свързват Бургас с общините в региона. Не само ще я реализираме, но това ще прерасне в бъдещи регионални проекти.

Това заяви в Бургас регионалният министър Николай Нанков, който във вторник инспектира ремонтите в региона на прага на туристическия сезон. Заедно с него бяха кметът на Бургас Димитър Николов, депутати, шефът на "Пътна инвраструктура" Дончо Атанасов и др.

Министър Нанков увери, че дейностите по обхода на Ахелой и пътя Ахелой -Поморие, се извършват в график. „До 15-ти юни ще привършим с всички дейности – асфалтови, обезопасяване, мантинели, маркировки, пътни цнаци, табели. За летния сезон да имаме съответно готови отсечки. Нашата цел до следващия туристически сезон да се приключи със скоростния път на север от Бургас. Остава само Севераната дъга, ще осигурим финансиране от държавния бюджет", каза той.

При инспекцията стана ясно, че пътният възел при бургаската гара "Владимир Павлов" ще е готов в рамките на пролетта идната година, тъй като процедурите са дълги. До месец ще стартира и изграждането на шумозащитни бариери в Сарафово и напролет ще бъде направена "дъга" на пътя в квартала.

По темата с районирането драма няма, каза още министърът и добави: "Няма да коментирам откровени глупости кой на кого ще дърпа конците. Никой няма да дърпа конците на Бургас, камо ли Варна. Бургас ще си остане в регион, в който има водеща роля. Не знам как се обърна дискусията, не трябва да се бърка район с индустриално икономическа зона".

"Ремонтът в началото на АМ „Тракия“, от Бургас към квартал Ветрен, ще прикючи до 5-6-ти юни, а до 15-ти юни ще приключат всички дейности по пътя Поморие-Ахелой. Нашата цел е да изведем от Бургас потока от автомобили към курортите с изграждането на Северния обход на града", каза още Николай Нанков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България