Бургас ще посрещне лайнера MSC Opera

Морска гара Бургас

Бургас чака красив круизен кораб да акостира на Морска гара на 15 октомври. Това е MSC Opera с 2120 пасажери на борда. На 27 октомври морският съд отново ще е в Бургас. Маршрутът му е през пристанища на Италия, Гърция, България и Румъния.

Пасажерите му  първи ще видят обновеното пространството около Морска гара Бургас. Зоната за обществен достъп вече разполага с нова транспортна схема - изградени са двупосочни платна за движение, кръгово, няколко паркинги, озеленяване, велоалеи, пешеходни зони, ново осветление и асфалтиран кей.

Под този акцент се проведе срещата на заетите в круизното обслужване страни по повод двете планирани посещения в Бургас на най-големия европейски круизен оператор МSC Criuses.

„Благоустрояването на територията около Морска гара безспорно води до ново ниво на качеството на услугата и сигурността при обслужването на пасажерите. Единственият проблем, който продължава да възпира операторите на круизни кораби от мащабно завръщане в региона е невъзможността за организиране на стабилна кръгова черноморска дестинация, включваща популярните в круизния бизнес портове – Одеса, Сочи, Ялта, предвид обострените отношения между Украйна-Русия”, посочи изпълнителният директор на  пристанището Диян Димов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България