Бурджу Йозберк е красива и талантлива

Българските зрители я помнят като Хуриджихан Султан, дъщеря на Хатидже Султан и Ибрахим Паша, в сериала „Великолепният век“. Това е първата телевизионна роля за младата актриса, тъй като преди това се изявява предимно в театъра. В момента е в апогея на славата си, с главната си роля във високо рейтинговия сериал “Любов на показ”.

Бурджу Йозберк е едновременно красива и много талантлива. Наскоро тя даде интервю за вестник "Милиет", което ви предлагаме със съкращение.

- Всички говорят за вашата красота, но вие сте актриса, завършила театралната академия. Как влязохте в този сектор?

- От детството си исках да стана актриса. Израснах в Ескишехир, но завърших Театралната академия в Анкара. По време на обучението ми играех театъра на Ердал Бешиккиоглу, но го закриха и тогава учителят Ердал ми предложи да ме заведе в една агенция. Ако беше ми казал, че ще ме заведе и на края на света, бих тръгнала, защото наистина много го уважавам. След като пристигнахме в Истанбул, търсеха актриса за ролята на Хуриджихан Султан за поредицата „Великолепният век“. Искаха по-известна актриса за ролята, но в крайна сметка ме одобриха.

- Какъв опит придобихте с участието си във “Великолепният век” ?

- Беше като училище. Екипът на поредицата беше много добър и за мен беше чест да играя с опитни актьори като Халит Ергенч, Вахиде Перчин... Аз още нямах опит да работя пред камерата, но свикнах.

- Прекарали сте детството си в Ескишехир, учили сте в Анкара. Сега живеете в Истанбул. След Анкара не е ли трудно да се живее в Истанбул?

- Трудно е да се живее в Истанбул. Ескишехир е много малък град. В Анкара пък къщата ми бе до училището и дори като почнах да играя в театъра, пак ходех пеш до там.

В Истанбул животът тече много бързо. Трудно ми беше да свикна с този ритъм. В началото бях притеснена, но свикнах.

- Искала сте да бъдете театрална актриса, но станахте известна и разпознаваема благодарение на телевизионните сериали. Изглежда не сте имали такава цел?

- Докато учех в театралната академия в Анкара, местна компания снимаше сериала „ Морска звезда “. Те ме видяха и ми предложиха да се снимам в поредицата, но аз отговорих: "Не мога, аз все още се уча да играя". Тогава баща ми изпращаше пари за обучение и наем, а аз си изкарвах пари, като играех като клоун на празници.

Нямах за цел да стана известна

да плувам в слава, или да бъда показвана по телевизията, просто исках да играя в театър.

- Липсва ли ви старото време. Тогава е нямало новини за личния ви живот. Изглежда не ви харесва да сте известна, ако правилно ви разбирам?

- Точно така, защото дойдох от малък град. Израснах с баба и дядо, те ме отгледаха. Никога не трябва да забравяте откъде сте, каквото и да правите, и каквото да се случва. Пристигнах в Истанбул преди 5 години, точно като моята най-добра приятелка - актрисата Ханде Ерчел. Хората ме питат, защо живея във Фенербахче - защото обичам този квартал. Мога да се обадя в магазина за хранителни стоки и да кажа: "Братко, изпрати ми това или онова".

- Имате ли мечта? Какво очаквате от бъдещето?

- Искам да бъда спокойна. Не знам какво ще е бъдещето ми - днес снимам, утре може да не снимам, може и напълно да се откажа от актьорството. Искам единствено да бъда спокойна.

- Вие наистина излъчвате спокойствие?

- Да, аз съм спокоен човек. Вкъщи включвам тиха музика, пия кафе, съзерцавайки гледката от прозореца, чета си нещо, имам 4 котки, играя с тях, това е всичко, от което се нуждая. Но тази година пораснах, особено след две загуби - майката на Ханде Ерчел и съпругът на сестра ми, зет ми. Погледнах на живота с други очи.

- Много говорите за приятелката си Ханде Ерчел.

- Обикновено е трудно да се намери такава приятелка в тези среди. Да, намерихме се една друга. Бяхме заедно на почивка, Ханде вечеряше със семейството си в ресторанта, влязох и родителите й ми казаха: " "Хайде, хайде, седни при нас, дъще." Така се сближих с Ханде и семейството й.

- Как вървят снимките на "Любов на показ"? Какво почувствахте, когато прочетохте сценария за първи път? Усетихте ли, че сериалът ще е успешен?

- Когато се явих на кастинг, бях в много лошо състояние, тъй като току-що бях изгубил зет си и се връщах от Бурса. Исках да участвам в този проект, защото бях харесала сценария. Почувствах го и по отношение на поредицата „Дъщери Гюнеш”, в която играх.

- Каква е връзката ви с екранния ви партньор Чаалар Ертуурул в "Любов на показ" ?

- Чаалар е много умен и забавен млад мъж, много отворен към импровизацията в сцените и винаги подхранващ останалите актьори с енергия. Да играя с него е много хубаво. Ние се мотивираме и подкрепяме един друг.

- Имате 3 милиона абонати в социалната мрежа на Instagram, това е много сериозен брой почитатели. С какво ви промени славата?

- След поредицата "Великолепният век" и проектът „Дъщерите на Гюнеш” станах изключително популярна. Не разбрах как стана и затова не чувствам да съм се променила, но осъзнавам, че хората ме разпознават дори в арабските страни... Например, имаше случай, когато бях в техен търговски център и там ме спираха за автографи, защото сериалите ни имат голям успех и там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали