Бурята бутна работник от скеле

Работник е паднал от скеле заради силния вятър в София. Мъжът е настанен в болница, съобщи за „Труд“ ръководителят на аварийно-спасителното звено на Столичната община Красимир Димитров.

Инцидентът е станал в квартал „Надежда“ до блок 410, където в частен имот се строи 4-етажна сграда. Той е един от десетките сигнали, които постъпиха на телефон 112 заради опасните ветрове в столицата, които достигаха 60 км в час.

Бурята събори още дървета, клони и огради в София. „Има над 20 сигнала за щети. Най-сериозно е положението по бул. „Цар Борис III“, бул. „България“ и „Овча купел“, уточни Димитров. По думите му екипите са в постоянна връзка с метеоролозите от БАН, които предупреждават, че времето ще продължи да се влошава.

От общината предупреждават хората да укрепят саксиите по балконите си, а по строителите обекти - скелетата и оградите на обектите.

Заради силния дъжд без ток са част от домакинствата в Челопечене, Владая и Нови Искър в района около София. Това съобщиха от електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

Най-силен беше вятърът в Хасково. Там поривите бяха със скорост 86 км в час и събориха мазилка от жилищен блок. Силният вятър отнесе и част от покрива на спортната зала „Младост“ в Димитровград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България