Буря в Бургас, пристанището затвори за маневри

Снимка: Архив

Рибари вързаха здраво лодките си

Градушка удари Малко Търново

Неочаквано за сезона, градушка удари Малко Търново. Новината за необичайното явление се разнесе в неделя из целия регион.

"Беше днес, много рано сутринта, около 05- 05. 30 часа. Падна градушка, изви се със светкавици и гръмотевици. След това веднага заваля дъжд, а в момента, по обед, грее слънце", каза пред „Труд“ кметът на града Илиян Янчев.

Ледените късове се разтопили бързо, било още тъмно-много рано призори и местните не могли да определят колко са били големи.

Буря се изви над Бургас и морските градове на юг. Цяла нощ срещу неделя духаше много силен вятър, който сутринта достигна до 20 метра в секунда. В Малко Търново пък заваля сняг.

"Бургаското пристанище е затворено за маневри на малки и големи кораби и лодки", каза пред „Труд“ Диян Димов, изпълнителен директор на порта. Иначе на кея има голям кораб, който товари амониев нитрат и обработката на кораби върви с пълна пара, заяви още Диян Димов.

"В Царево пристанището е отворено, но времето е ад и няма как да се плава", коментираха морски от Царево.

Рибарите съобщиха, че здраво са завързали лодките си за кейовете с допълнителни въжета. Няма счупени морски съдове от силните пориви на вятъра, обясниха и от Ченгене скеле, селището на риболовците край Бургас.

Те се стягат да честват Никулден по старому- на 19- ти декември и се надяват дотогава времето да утихне, за да могат да влязат с лодките си за сафрид и чернокоп и да направят рибен курбан от съвсем прясна риба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България