Буфон изгонил Бонучи от „Юве“

Джанлуиджи Буфон е причината Леонардо Бонучи да направи сензационния трансфер от „Ювентус“ в „Милан“. Вратарят и защитникът били в много обтегнати отношения, а напрежението ескалирало след загубения финал на Шампионската лига с 1:4 от „Реал“. Президентът на „Юве“ Андреа Аниели лично попитал Буфон дали да продаде Бонучи за 42 милиона евро в „Милан“ и чул отговор „да“.

Защитникът бил в лоши отношения и с треньора Максимилиано Алегри. „Ювентус“ иска смени Бонучи с гръцкия национал Апостолос Никополидис от „Борусия“ (Дортмунд).

На прощаване италианският национал показа джентълменско поведение. „Седем години минаха и сбъдваха мечтите ми – каза Бонучи пред „Гадзета дело Спорт“. - Спечелихме шест пъти скудетото, остана единственото разочарование в Шампионската лига. Благодаря на всички в „Ювентус“ за прекрасното време.“

Тифозите на „Милан“ изпаднаха в екстаз от трансфера. При новите китайски собственици клубът се опитва да си върне старата слава, загубена в последното десетилетие. „Заедно със Серхио Рамос той е най-добрият защитник в света“, каза Винченцо Монтела, треньорът на „росонерите“. Бонучи е деветият нов в „Милан“, който тази година ще участва в Лига Европа.

Ювентус“ пък планира офанзива към сръбския халф Неманя Матич от „Челси“. „Сините“ от Лондон също бяха кандидати за Бонучи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят