Бъдещето на смартфоните: гъвкави екрани, 5G и още нещо

Сгъваемите смартфони с гъвкави екрани и супербързата 5G връзка с интернет вече са тук. Това стана ясно след тазгодишния световен мобилен конгрес в Барселона (MWC 2019). Хубавото този път е, че не става дума за концептуални технологии, а за реални, които съвсем скоро ще се появят на пазара.

Сгъваемите телефони безспорно са най-любопитното нововъведение за масовия потребител. В Барселона доминираха Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X, на цени съответно $1,980 и $2,600.

Те са ефектни, но все още - далеч от съвършенството. Потребители публикуваха снимки в социалните мрежи, на които се вижда гънка на екрана при един от моделите.

От Световната GSM асоциация прогнозират, че до 2025 година 5G ще обхваща 15% от мобилните връзки по целия свят и около 30% от връзките в Европа. 5G технологията определено беше звездата на шоуто в Барселона, с модели като Samsung Galaxy S10 5G, Huawei Mate X, LG V50 ThinQ и OnePlus 5G.

Доста потребители се питат защо им трябва скъп телефон с 5G при положение, че мобилните мрежи все още се изграждат и практически няма приложения, които се се възползват от тази технология, но никой не спори, че бъдещето й принадлежи.

В Барселона производителите шашнаха любителите на технологиите и с други постижения или... хрумвания.

Energizer показаха своя Power Max P18K Pop - телефон, чиято батерия разполага с потресаващите 18,000 mAh заряд.

LG показаха телефон, който може да се управлява с жестове от растояние.

А също така LG V50 - модел с два екрана.

Nokia 9 PureView отстъпва по красота и хардуерна мощ на много от показаните на MWC'2019 модели, но се отличава с камера със 5 лещи, която няма конкуренция при останалите устройства.

Часовникът-смартфон Alpha на Nubia според някои може да се определи като "най-щурата джаджа" на изложението. 4-инчовият OLED екран обхваща почти селия часовник, а изображението му се наглася спрямо положението на ръката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии