Бъдещето на срещите с колеги е дигитално

Софтуерът за видеоконференции променя начина, по който хората работят в екип

Съвременният бизнес предполага работа със служители, които не винаги се намират в същия офис, сграда, град и дори държава. Развитието на технологиите и отварянето на пазарите позволява на професионалисти от цял свят да си сътрудничат, независимо от това къде се намират в момента. Това, обаче, създава нови предизвикателства пред бизнеса, които не винаги могат да бъдат разрешени с разговор по телефон или електронна поща. Необходими са технологични решения, които предлагат високо ниво на сигурност. Това често е свързано с високи първоначални инвестиции в технологично оборудване, софтуерни лицензи, специализиран ИТ персонал за инсталация и поддръжка и др.

Технологични решения за технологични проблеми

Съвременният бизнес има необходимост от всичко това, но не всяка компания може да си позволи да инсталира скъпоструващото оборудване на място, както и да осигури поддръжката му. Затова компании като американския технологичен гигант Cisco разработват софтуер и устройства, които позволяват на бизнеса да се фокусира върху основните си дейности, които му носят приходи, докато техническите операции се изнасят при доставчика на технологични решения. Cisco Webeх e платформа за дистанционно сътрудничество, която позволява на хора от различни точки на света да участват заедно в срещи, видеоконференции и дори обучения.

Всичко необходимо на участниците в срещата е устройство, което може да се свърже с интернет – смартфон, таблет, лаптоп или настолен компютър. Потребителският интерфейс на Cisco Webex е интуитивен и позволява на колегите да работят ефективно и бързо, да планират и организират срещи, да си обменят файлове и да напредват бързо по съвместните си проекти. Когато платформата е в комбинация с високоскоростна интернет връзка, това допълнително улеснява компаниите, тъй като не се налага да имат няколко доставчика на услуги, а получават едно цялостно решение.

Какво прави дигиталните срещи още по-добри

Макар личният контакт да е ценен в много отношения, дигиталните срещи имат и сериозни предимства. Видеоконферентните разговори, провеждани с устройства от Cisco и интернет от A1 са с отлично качество на звука и картината. Участниците могат да споделят документи, приложения. Удобство е и това, че за тези, които по някаква причина нямат възможност да се включат, може да се направи запис на срещите. А1 може да предостави и професионални устройства от най-висок клас с HD видео за оборудване на видеоконферентни зали.

Друго предимство на това решение е, че то се интегрира с календара в електронната поща на участниците и така ги улеснява да планират по-бързо и лесно, като уговорените срещи се добавят автоматично в графиците им. Помага им също да се подготвят по-добре за разговорите, като функцията People Insights им предоставя информация за хората, с които се срещат за първи път. Друга възможност, която Cisco Webex устройствата дават, е лицевото разпознаване, като под лицето на събеседниците се изписват техните имена, което улеснява разговорите, особено между множество участници.

Дистанционните срещи от икономическа гледна точка

Освен че се стремят към увеличаване на приходите, компаниите непрекъснато се стараят да намаляват своите разходи. Провеждането на дигитални срещи е един от начините за спестяване от разходи за командировки и скъпоструващи телефонни разговори, както и от внедряване на локално видео оборудване и наемане на ИТ специалисти, които да поддържат тези устройства.

Къде е България в света на дигиталните срещи

А1 е първата телекомуникационна компания в България, която получи сертификат Cisco Gold Partner и предлага свои услуги, разработени на базата на продукти и технологични решения на Cisco. Опитът в телекомуникационните услуги на А1, в комбинация с партньорството със Cisco, създават много възможности за фирмите в България да оптимизират своите бизнес процеси. Те получават и възможности да се консултират с топ-експертите на А1 при избора, внедряването и поддръжката на съответния технологичен продукт, който е нужен за развитието на техния бизнес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии